Testamentti on yksi elämän tärkeistä papereista ja osa aktiivista elämänsuunnittelua. Testamenttilahjoitus on keino edistää merkityksellistä työtä ja tärkeitä arvoja vielä oman elämäsi päättymisen jälkeenkin. Jos et tiedä, kuka sinut perii, siitä kannattaa ottaa selvää.

Tukemalla Pipliaseuran työtä testamenttilahjoituksella voit antaa toivon näkökulman yhdelle ihmiselle tai jopa kokonaiselle kansalle. Työn kautta Raamattu löytää tiensä ihmisten sydämiin ympäri maailmaa, heidän omalla kielellään. Testamentilla voit varmistaa, että sinulle tärkeä asia jää elämään.

Pienikin summa on merkittävä

Testamenttilahjoituksen tekeminen ei ole rikkaiden yksinoikeus, vaan pienenkin summan voi lahjoittaa testamentin kautta hyväntekeväisyyteen. Testamenttilahjoitus on vapaa perintöverosta, kun se annetaan yleishyödylliselle yhdistykselle, ja se voi pienentää maksettavaksi jäävän perintöveron määrää.

Lahja tuleville sukupolville

”Jos nyt eläessään lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja pitää sitä merkityksellisenä, niin miksei kuoleman jälkeenkin voisi jatkaa samoja arvoja. Minulla ei ole ollut mahdollisuuksia rahallisesti lahjoittaa paljoa, mutta annan aikaani. Kun ei pysty enää itse tekemään, testamentti on hyvä tapa jatkaa hyväntekeväisyyttä”

Anne Karhola, Piplian vapaaehtoistyöntekijä ja lahjoittaja

Tilaa testamenttiopas

Haluatko tietää lisää testamenttilahjoittamisesta ja testamentin tekemisestä? Tilaa Piplian testamenttiopas.

Jos olet laatimassa testamenttia, suosittelemme ottamaan yhteyttä ulkopuoliseen lakiasiantuntijaan.

"*" näyttää pakolliset kentät

Haluan testamenttioppaan
Nimi*
Tietosuoja*
Piplia-uutiset
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Yhteistyötä testamenttikampanjoinnissa

Hyvä testamentti -kampanjointi tarjoaa tietoa ja neuvoja sekä jakaa tarinoita hyvän tekemisestä. Pipliaseura on mukana kampanjoinnissa yhdessä liki 30 hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, jotka ovat Vastuullinen lahjoittaminen ry:n jäseniä.

Eläköön arvoni

Testamentti on aktiivista elämän suunnittelua. Se on myös varautumista tulevaan sekä läheisten turvaamista. Testamentilla voin varmistaa, että se mikä minulle on tärkeää eläessä, voi elää vielä silloinkin, kun minua ei ole.

Hyvä testamentti -järjestöt arvostavat ja kunnioittavat lahjoittajaa. Noudatamme vastuullisen varainhankinnan ammatillisia arvoja ja periaatteita.

Lue lisää: hyvätestamentti.fi

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, jos haluat tietää työstämme lisää

Terhi Huovari

Johtaja, viestintä- ja varainhankinta

Hanna Hokkanen

Varainhankinnan päällikkö