Piispa Jukka Keskitalo

Yhdessä 

Viime vuoden lokakuussa pipliaseurojen edustajat ympäri maailmaa kokoontuivat Alankomaiden Egmondissa. Vahva yhteenkuuluvuudentunne kertoi liikkeen voimasta. Olemme saman perheen jäseniä, tavoitteemme on yhteinen. Teemme työtä, jotta Raamattu ja sen sanoma voivat saavuttaa jokaisen ihmisen hänen omalla kielellään.  

Sama yhteen hiileen puhaltamisen henki on ohjannut Suomen Pipliaseuran työtä sen strategian toisena toimintavuonna. Lujitamme raamatunkäännöstyön ja lukutaitotyön yhteyttä ja annamme asiantuntijoidemme osaamista pipliaseurojen yhteiseen käyttöön. Tiivistämme yhteistyötä innovatiivisimpien sisarseurojemme kanssa digitalisaation ja varainhankinnan vahvistamiseksi. 

Kotimaassa kehitämme seurakuntapalveluamme. Maailmanlaaja pipliaseurojen verkko tekee meistä tehokkaan ja luotettavan kumppanin seurakuntien kansainväliselle työlle. Sen ansiosta tukieurot saadaan vaikuttavaan käyttöön, ja Yhtyneiden Raamattuseurojen hankehallintajärjestelmä takaa toimivan raportoinnin. Uudistetuilla verkkosivuillamme julkaistaan joka vuosi uusi aineistopaketti lähetyskasvatuksen työkaluja. Säännölliset virikewebinaarimme auttavat seurakuntia pitämään tiedot ja taidot ajan tasalla. 

Suomen Pipliaseura haluaa olla kristittyjä yhdistävä tekijä. Käynnissä oleva Vanhan testamentin suomennoshanke palvelee suomalaisten kristittyjen yhteistä hyvää. Sen tuloksena valmistuu vuonna 2028 uusi koko Pyhän Raamatun käännös, joka on uskollinen alkutekstille ja testatusti ymmärrettävää, luonnollista ja mobiilikäyttöön soveltuvaa suomen kieltä. Se on kristillisten yhteisöjen lahja kaikille suomalaisille. 

Yhdessä saamme aikaan enemmän. Suomen Pipliaseuran työ perustuu sitoutuneiden rahoittajien ja osaavan työväen pitkäjänteiseen kumppanuuteen. Apostoli Paavalia mukaillen olemme samalla asialla, Jumalan työtovereita, hänen peltonsa ja rakennustyömaansa. (1 Kor. 3: 8,9)

Jukka Keskitalo, hallituksen puheenjohtaja 

Mies katsoo kameraan ja hymyilee, kädessä puhelin ja lankakuulokkeet

Oikealla reitillä 

Kun aloitin viime kesäkuussa Suomen Pipliaseuran toiminnanjohtajana, moni asia teki minuun vaikutuksen.  Seuran toiminnassa pitkät perinteet yhdistyvät rohkeuteen uudistua. Ratkaisuja ohjaavat näkemys ja tieto. Työ perustuu käyttäjätutkimuksiin ja tarvekartoituksiin, oli kysymys sitten Raamatun kääntämisestä tai seurakuntien palvelemisesta. 

Moni uuden johtajan kannalta arvokas asia on Pipliassa kohdallaan. Hallinnosta ja taloudesta on pidetty huolta. Työntekijäjoukossa riittää osaamista ja sitoutuneisuutta. Hallitus toimii vastuullisesti. Terveet rakenteet ja joukkueen yhteistoimintakyky kantavat. 

Erityistä iloa tuottaa se, että Pipliaseurassa strategia ei ole kuollut kirjain, vaan se todella ohjaa toimintaa. Oppimiskyky on järjestölle keskeinen arvo. Digitalisaatioon, käyttäjälähtöisyyteen ja varainhankintaan panostetaan. Kansainvälisen työn osa-alueet raamatunkäännöstyö, lukutaitotyö ja raamatunkäytön edistäminen tukevat toisiaan. 

Onnistunut strategia vie organisaatiota kahdella tavalla oikeaan suuntaan. Ensinnäkin se pitää kurssin kohti toiminnan tavoitteita. Toiseksi se yhdistää organisaatiota sisäisesti, kun kaikki toimivat yhdessä yhteisen päämäärän eteen. Tavoitteellisuus ja yhteistoiminta kohtaavat. 

Hyvin suunniteltu työ kantaa hedelmää: uusia raamatunkäännöksiä vähemmistökielille, lukutaitoa Afrikan naisille, kenttäraamattuja rintamalla palveleville ukrainalaissotilaille. Tästä lausun lämpimän kiitokseni kaikille Pipliaseuran rakentamiseen osallistuneille. Siunatkoon hyvä Jumala työtämme niin kuin psalmirunoilija kirjoittaa: 

Hän antaa minulle uutta voimaa
ja pitää minut uskollisesti oikealla reitillä,
sillä hän on nimensä veroinen. (Ps. 23:3) 

Petri Merenlahti, toiminnanjohtaja