Ideoita, työkaluja ja valmista aineistoa

Etsitkö ideoita siihen, miten käsitellä nuorten kanssa Raamattua, identiteettikysymyksiä, yhdenvertaisuutta, arvoja, lähimmäisyyttä tai sovinnon, rauhan ja toivon teemoja? Etsitkö oikeita tarinoita ja aitoja kohtaamisia maailman eri kolkilta? Piplian globaalikasvatus on vastaus etsintääsi!

Globaalikasvatus rakentaa ymmärrystä yhteisestä vastuusta maailmassa, kehittää kansainvälistä ajattelutapaa ja antaa avaimia arvokasvatukseen. Globaalikasvatuksen tavoitteet kietoutuvat luontevasti kastekasvatukseen ja kirkon lähetystehtävään.

Piplian globaalikasvatusmateriaali on laaja verkkopohjainen aineistopankki. Aineistopankin hakutyökalulla voi etsiä sopivaa materiaalia esimerkiksi kohderyhmän, tilaisuustyypin tai teeman perusteella. Aineistopankki koostuu muun muassa selkeästi ohjeistetuista työskentelyideoista, päivänavauksista, raamattumateriaaleista, hartauksista, Power Point -esityksistä ja videoista.

Alla olevasta painikkeesta pääset tutkimaan nuorille ja varhaisnuorille suunnattua materiaalia aineistopankista. Suodatustyökalulla voit täsmentää hakua itse toivomaasi suuntaan! Sivun alareunaan olemme lisäksi koonneet omat lempparityöskentelymme nuoriso- ja rippikoulutyöhön.

 

Nuorten ja varhaisnuorten materiaalit globaalikasvatuspankissa

Esimerkkejä nuorille tarkoitetuista työskentelyistä

Mikä on Raamattu? -oppimissisältö rippikoulutyöhön

Oppimiskokonaisuus tutustuttaa rippikoululaisen Raamattuun kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti.

Mitä lähetystyö on? -PPT-esitys osana rippikoulun rastityöskentelyä

PPT-esitys sopii osaksi rippikoulun ennakko- tai leirijaksolla pidettävää rastityöskentelyä, jossa esitellään erilaisia seurakunnan työmuotoja (esim. lähetys ja diakonia).

Afrikkalaisia naisia perinteisissä asuissa

Ristitatuointi uskon symbolina -oppimiskokonaisuus nuorisotyöhön

Työskentely mahdollistaa keskustelua ja pohdintaa uskon ulkoisista merkeistä. Löydetään siltoja ja yhteneväisyyksiä erilaisissa kulttuurissa kasvaneiden kristittyjen välillä. Laajennetaan ymmärrystä kasteesta.

Pojan kädessä ristitatuointi

Arvot ja arvostus -työskentely nuorisotyöhön

Auttaa nuoria pohtimaan omia arvojaan ja elämänvalintojaan sekä laajentaa heidän kuvaansa namibialaisten nuorten elämästä ja valinnoista

käsi pitelee maapalloa

Rauhan polku -kynttilähartaus

Hartauden myötä pysähdytään rauhan teemojen äärelle kynttiläpolulla.

kynttilä kämmenellä

Raamatunlause-värityskuvia

Tutustua erilaisiin raamatunlauseisiin toiminnallisella tehtävällä. Värityskuvat sopivat erilaisiin tilanteisiin lasten, nuorten tai aikuisten kanssa.

Kysyttävää tai palautetta? Ota yhteyttä!

Helena Kauppila

Koulutuspäällikkö