Raamattumietiskely: Tulkaa mukaani, niin saatte levähtää!

Rukousmietiskelyn teemana on LEPO. Etsi itsellesi jokin mieluisa paikka ulkona luonnossa. Se voi löytyä läheltä, puistosta, takapihalta, metsäpolulta, järven rannasta. Mikäli tämä ei ole sinulle mahdollista, voit etsiä muistoistasi mielipaikkasi luonnossa.

Asettuminen
Hän sanoi heille: ”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.” (Mark.  6:31) Jeesus siis kutsuu sinua mukaansa paikkaan, jossa saat levähtää. Millainen paikka se on? Kun se löytyy, avaa ensin kaikki aistisi: mitä kaikkea kuulet? Entä millaisia tuoksuja haistat? Mitä tunnet ihollasi? Mitä näet? Hengitä.

Missä minä olen?
Mistä alat tulla tietoiseksi tässä hiljaisuudessa? Mistä hyvästä ja kauniista elämässäsi? Mistä ristiriitaisesta, kivuliaasta tai levottomuutta herättävästä. Älä torju mitään ajatusta tai tunnetta vaan puhu niistä Jeesukselle. Hän kuuntelee ja ottaa vastaan.

Mitä kaipaan ja rukoilen?
Kuuntele sitten itseäsi: mitä juuri nyt oman elämäsi keskellä kaipaat? Millainen rukous nousee sydämestäsi. Kerro se Jeesukselle.

Raamatun sana
”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. (Matt. 11: 28–29). Lue hitaasti muutamaan kertaan. Kokeile lukea ääneen.

Katseleminen
Katsele sitten Jeesusta, miten hän katsoo sinua, lempeänä, nöyränä ja rakastaen. Hän on sydämeltään lempeä ja nöyrä. Ja juuri siten hän katsoo sinua. Elämäsi roson ja kauniin keskellä. Epäonnistumisista ja lankeemuksista huolimatta. Lepää, hengitä ja ota vastaan.

Kutsu
Mihin Jeesus kutsuu sinua nyt – levosta käsin.

Raamattumietiskelyn on kirjoittanut Jussi Holopainen, joka työskentelee hengellisen ohjauksen pastorina Tampereen ev.lut. seurakunnissa.