Jaakko Löytyn ja Maco Oeyn uusi Lasten Raamattu yhdistää musiikin ja äänikirjan  

Jaakko Löytyn ja Maco Oeyn Viisi leipää ja kaksi kalaa! Lasten Raamattu laulueväinä on uusi lapsille ja koko perheelle suunnattu musiikkipitoinen lastenraamattu. Uusi äänikirja tutustuttaa lapset Raamatun peruskertomuksiin. Jaakko Löytty tarinoi kustakin kertomuksesta Maco Oeyn säveltämien laulujen lomassa. 

Tekijöiden alkuperäinen idea oli tehdä kouluihin ja seurakuntien kerhoihin lapsille ja varhaisnuorille laulumateriaalia uskontokasvatukseen. Samoin haluttiin tavoittaa ja viihdyttää lapsiperheitä esimerkiksi automatkoilla.  

–Ajattelimme tehdä musiikkilevyn, mutta Pipliaseuran kanssa keskustellessa kasvoi ajatus, että tehdäänkin äänikirja lauluineen, Löytty kertoo. 

Jaakko sanoitti laulut ja Maco sävelsi ja lauloi. Syntyi kokonaisuus, jossa ensimmäinen laulu kertoo yleisesti Raamatusta. Sitten on neljä laulua joistain Vanhan testamentin henkilöistä. Uuden testamentin puolelta tehtiin neljä laulua Jeesuksen elämästä, opetuksesta ja merkityksestä. Lisäksi on laulut kiittämisestä ja anteeksipyytämisestä sekä Herran siunauksesta. 

Jaakko Löytty on tyytyväinen kokonaisuuteen.  

– Laulujen henkilöt ja aiheet valikoituivat omien kiinnostusteni pohjalta. Sain kuljetettua eri lauluissa Aatamin ja Eevan tarinaa pidemmälle ja onnelliseen päätökseen. Myös Kultainen sääntö on harvinainen lastenlauluaihe; sekin onnistui erinomaisesti. Toivomme näille raamattulauluille paljon kuuntelijoita! 

Pipliaseura julkaisee äänikirjan suurimmissa äänikirjojen suoratoistopalveluissa ja verkkokirjakaupoissa. 

–Olisipa tällainen äänikirja ollut olemassa, kun omat lapset olivat pienempiä. Tämä on erinomainen perehdytys tunnetuimpiin raamatunkertomuksiin. Suoratoistopalvelut madaltavat kynnyksen laajalle kuulijakunnalle, iloitsee Pipliaseuran kustannustoiminnasta vastaava Antti Siukonen. 

Äänikirja on monipuolinen ja kattava kokonaisuus Lasten Raamatusta tarinoineen ja lauluineen. Laulujen ja tarinoiden pääkohde on viisivuotiaista ylöspäin, mutta äänikirja sopii kaikenikäisille. Laulut on tehty sekä kuunneltaviksi että yhdessä laulettaviksi. Jokaiseen lauluun on luotu musiikillisesti monipuolisia orkesterisovituksia.  

 

Tiedustelut ja lehdistökappaleet: 

Suomen Pipliaseura, www.piplia.fi 

Seurakuntapalvelun johtaja Antti Siukonen 

+358405178010 

antti.siukonen@piplia.fi 

 

Suomen Pipliaseura on toiminut vuodesta 1812 asti tavoittaakseen ihmiset heidän omalla kielellään. Olemme maamme vanhin kristillinen järjestö sekä vanhin yhtäjaksoisesti toiminut kirjankustantaja. 

Tänään olemme uutta luotaava järjestö, joka osana kansainvälistä verkostoa toimii 240 alueella ekumeenisesti. Käännämme Raamattuja vähemmistökielille sekä opetamme ihmisiä lukemaan heidän omalla kielellään. Työskentelemme ihmisarvon, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta.