Tehtäväkirjat innostavat lukemaan Raamattua

Egyptin Pipliaseuran tavoitteena ei ole pelkästään Raamatun saattaminen jokaiseen kristittyyn kotiin, vaan auttaa ihmisiä lukemaan ja ymmärtämään lukemaansa. Raamatun sanan tulee olla vuorovaikutuksessa ihmisten arjen kanssa. Tätä tarkoitusta varten on Pipliaseura valmistanut tehtäväkirjoja raamatunlukemiseen. Perheet voivat ilmoittautua ja osallistua materiaalin pohjalta kirkkonsa raamattuvisatapahtumaan. Kilpailussa on toki aina palkintoja tarjolla sekä raamattuvisan läpikäyneille todistus materiaaliin syventymisestä.

Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy kertoo  kuulumisia Egyptin raamattutyöstä:

”Olemme Egyptin Pipliaseurassa innostuneita kaikista uusista raamattutyön mahdollisuuksista! Meidän uuden hankkeemme ”Avoin Raamattu jokaiseen kotiin” tavoitteena on mahdollistaa oman Raamatun hankkiminen niille kristityille, joilla ei ole vielä omaa Raamattua. Seuraavien viiden vuoden aikana haluamme toimittaa miljoona Raamattua egyptiläisiin koteihin.

 

Raamattu-hankkeen kohderyhmänä ovat vähävaraiset kristityt perheet, joilla ei välttämättä ole ensimmäistäkään Raamattua. Näissä perheissä saattaa lukutaitoisuuksin olla heikoissa kantimissa.

Koska kristityt elävät vähemmistönä, paikallisen Pipliaseuran ja kirkon yhteisenä tavoitteena on vahvistaa kristillisen identiteetin säilymistä ja ihmisten tietämystä omasta uskostaan ja Raamatusta.

Raamattuvisat materiaaleineen, ovat Egyptin kirkoissa erittäin suosittu tapa tutkia, lukea ja opetella ymmärtämään Raamattua.

Kirkot ottaneet materiaalin omikseen

Rajoitusten ja koronapandemian keskellä, kirkkojen johtajat ovat innolla toivottaneet uudet ideat ja materiaalit tervetulleiksi työhönsä. Koska seurakunnat eivät ole voineet kokoontua normaaleihin toimintoihinsa kuin hyvin rajallisesti, materiaali on ollut apuna perheiden omalle raamatunlukemiselle.

Lokakuussa 2020 Egyptin Pipliaseura toimitti kirkoille 80 000 Raamattua ja 160 000 tehtäväkirjaa Raamatun lukemista varten. Egyptin raamattutyön tukijoiden ansiosta Raamatut ja raamattuvisamateriaalit voidaan myydä ihmisille nimelliseen hintaan. Se, että ihminen maksaa Raamatusta ja materiaalista edes pienenkin hinnan, sitouttaa hänet tutustumaan niihin aivan eri tavalla kuin ilmaisjakeluissa.

Nyt vuonna  2021 Pipliaseura on jo lähes saavuttanut 150 000 Raamatun toimitukset kirkoille ja ensi vuoden tavoite on 210 000 Raamattua opiskelumateriaaleineen.

Tehtäväkirjat innostavat lukemaan Raamattua

Raamatun lukemista auttavat tehtäväkirjat ovat hauskoja ja tehtävät mielenkiintoisia ratkaista. Niiden myötä lukija saa syvempää tietoa Raamatusta ja oppii ymmärtämään sen sanomaa. Ennen tehtävän tekemistä, lukijan täytyy perehtyä tekstiin.

Jotkut ovat antaneet palautetta, että vasta nyt avaavat ensimmäistä kertaa Vanhan testamentin kirjoja. Monet kirkot ovat ottaneet tehtäväkirjat raamattupiiriensä opinto-ohjelman tueksi.

 

Perheet yhdessä Raamatun äärellä

Nagat, erään seurakunnan aktiivinen vapaaehtoinen ilmoittautui heti Raamattuohjelmaan avuksi. Hän vierailee päivittäin 3-4 varattoman perheen luona auttaen perheitä tehtäväkirjojen kanssa.

Monet vanhemmat ovat kertoneet, että vasta nyt, hankittuaan Raamatun ja siihen liittyvät tehtävävihkoset, he ovat alkaneet perheenä lukea Raamattua ensimmäistä kertaa. ”Tämä on ollut perheellemme siunaukseksi. Lapsemme osaavat lukea paremmin kuin me, joten heidän ääneen lukemisensa on auttanut meitäkin ymmärtämään.”

Jotkut ovat antaneet Raamatun ja tehtävävihkoset naapureilleen, jotta nämäkin voivat aloittaa Raamatun lukemisen ja luetusta oppimisen. Sitten naapurukset ovat kokoontuneet jakamaan oppimaansa yhdessä. On siis syntynyt naapuriraamattupiirejä.

Eräs perhe kertoi palautteena, että he opiskelevat Raamattua yhdessä Zoomin välityksellä isänsä kanssa. Perheen isä nimittäin on ansaitsemassa elantoa Kuwaitissa.