Tutustu: Raamattu.fi ja Piplia-sovellus uudistuivat

Raamattu.fi ja Piplia-sovellus ovat uudistuneet tammikuussa. Palveluilla on nyt kolme erilaista käyttäjärajapintaa: perustoiminnot ilman kirjautumista, sisäänkirjautuneet käyttäjät ja tilaajakäyttäjät.

Perustoiminnot ilman kirjautumista

Raamattu.fi:n ja Piplia-sovelluksen perusominaisuudet eivät vaadi sisäänkirjautumista. Voit lukea 1992 ja 1933/38 kirkkoraamattuja, ruotsinkielistä Bibel 2000 -käännöstä sekä mm. pohjoissaamen ja vienankarjalan käännöksiä sekä tehdä niihin hakuja.

Lukunäkymässä voit muuttaa tekstin kokoa, kirjaisintyyppiä sekä valita, näytetäänkö jaenumeroita, rinnakkaispaikkaviitteitä tai alaviitteitä. Lisäksi voit luoda ja kopioida linkkejä haluamiisi raamatunkohtiin ja jakaa niitä eteenpäin.

Sisäänkirjautuneen käyttäjän toiminnot

Raamattu.fi ja Piplia-sovellus monipuolistuvat, kun luot itsellesi käyttäjätunnukset ja kirjaudut palveluun. Tällöin käytössäsi on useampia käännöksiä ja monipuolisempia toimintoja. Sisäänkirjautumalla käytössäsi ovat mm. Agricolan Uusi testamentti, Uusi testamentti ja psalmit nykysuomeksi, englanninkieliset Contemporary English Version, Good News Bible sekä King James Version -käännökset sekä venäjänkielinen synodaalikäännös. Samat käyttäjätunnukset toimivat sekä verkkopalvelussa että sovelluksessa.

Kirjautuneena voit tallentaa muistiinpanoja, tehdä korostusmerkintöjä, lukea käännöksiä rinnakkain, vertailla hakutuloksia useiden käännösten välillä, kuunnella osaa ääniraamatuista sekä tilata lukuohjelmia*.

Sisäänkirjautuneena näet noin kymmenesosan palveluun tallennetusta taustamateriaalista, joka valottaa kuvin, artikkelein ja Markuksen evankeliumissa esiintyviä käsitteitä, henkilöitä, esineitä ja ilmiöitä.

Tilaajakäyttäjä

Tilaajakäyttö mahdollistaa Raamattu.fi:n ja Piplia-sovelluksen täysimääräisen käytön. Tilaajakäyttäjänä saat käyttöösi koko Raamatun kattavan taustamateriaalin, joka sisältää noin 1000 artikkelia ja kuvaa. Taustamateriaaliin voi tehdä hakuja ja Raamattua voi lukea niin, että käsitteitä, henkilöitä, esineitä ja ilmiöitä syventävä aineisto kulkee tekstin rinnalla.

Tilaajakäyttäjänä käytössäsi ovat myös kaikki palvelun ääniraamatut (mm. Suomalainen ääniraamattu 1992 sekä 1933/38**) ja lähdetekstit (Biblia Hebraica ja Nestle-Aland Novum Testamentum Graecia 28) sekä saksankielinen Gute Nachricht Bibel ja ranskankielinen La Nouvelle Français courant 2018.

Tilaajakäyttäjäksi lisenssikoodilla

Lisenssikoodeja myydään Pipliakaupassa. 12 kuukauden lisenssi maksaa 25 euroa.

Lisenssikoodi on helpointa aktivoida verkkopalvelussa kirjautumalla sisään, menemällä asetuksiin lisäämällä koodin sille tarkoitettuun kenttään. Kun koodi on aktivoitu, kirjaudu kerran ulos ja uudelleen sisään niin näet muutoksen.

Tuloja käytetään palvelun ylläpitoon ja kehittämiseen, jotta Raamattu voisi palvella lukijoitaan mahdollisimman monipuolisesti digitaalisessa ympäristössä.

Lataa sovellus

Lataa Piplia-sovellus Android-puhelimeen tästä.
Lataa Piplia-sovellus iOs-laitteisiin tästä.
Tästä pääset Raamattu.fi-verkkopalveluun.