Uusi podcast-sarja: Työmatkan pituista puhetta tunteista

Tunteellinen työmatka -podcast on työmatkan pituista puhetta tunteista.

Pastori Ulla Oinonen ja pastori, paripsykoterapeutti Juha Petterson pohtivat tunteita ja niiden merkitystä. Jokainen jakso keskittyy yhden tunteen ympärille ja siihen, mitä on olla ihminen. Tunteista käsittelyssä ovat häpeä, rakkaus, luottamus, uhrautuvaisuus, pelko, viha ja nautinto.

– Tunteista kannattaa puhua. Kun ajattelee vaikka mitä kaikkea ihmiset kokevat kotona tai työpaikoilla. Töissä esimerkiksi voi olla yt-neuvottelut tai on jokin parisuhdekriisi päällä. Silloin voi ihmisellä olla rauhallisenkin ulkokuoren alla aikamoinen tunnemylläkkä sisällä. Toivottavasti se, että kuuntelee puhetta tunteista antaa mahdollisuuden sanoittaa kuulijan omiakin tunteita, pohtii Juha Petterson.

Tunteet ovat automaattisia. Niitä ei voi valita. Jos ymmärtää tunteita, ymmärtää itseään, muita ihmisiä ja myös Raamattua. Esimerkiksi häpeä koskettaa syvälle. Häpeä saattaa saada ihmisen kysymään itseltään: ”Olenko minä epäonnistunut? Olenko minä paha? Oma häpeän tunnekin hävettää. Jos ei häpeästä päästä irti, ei välttämättä pääse taustalla oleviin tunteisiinsa kiinni. Podcastin Häpeä -jaksossa pohditaan sitä, miten häpeä ohjailee meitä.

– Ihminen ei välttämättä aina uskalla tunnustaa tunteitaan. Mutta kun hän kuulee, että muillakin on vastaavia tunteita, hän ymmärtää, että nämä tunteet ovatkin ihan normaaleja. Olemme ottaneet myös Raamatun mukaan keskusteluihin. Ihmiset ovat tuhansien vuosien ajan peilanneet omia tunteitaan raamatunteksteihin ja me teemme sitä ihan samaa nyt, summaa Ulla Oinonen podcastin ideaa.

Kaikki jaksot ovat nyt kuunneltavissa muun muassa Piplia.fi-sivustolla, Spreakerissä, Spotifyssa ja Google Podcasts– ja  Apple Podcasts-palveluissa.

Jaksot ovat esillä myös kauppakeskus Triplassa sijaitsevassa Töölön seurakunnan Fokus-tilassa. Suomen Pipliaseuran toteuttama seitsemänosainen podcast-sarja on tehty yhteistyössä Töölön seurakunnan kanssa.