Anteeksiantajien ja rauhantekijöiden yhteisö – Pyhän maan Pipliaseurat toimivat yhdessä konfliktin keskellä

Kristilliset seurakunnat ja yhteisöt jatkavat palvelutyötä sodan keskellä. Vaikeista olosuhteista huolimatta alueella toimivat kolme Pipliaseuraa, Israelin, Arabi-Israelin ja Palestiinan seurat, ovat kärsivien ihmisten tukena.

Vie kanssamme sanoma toivosta ja rakkaudesta lapsille kriisin keskellä. Piplian joulukeräys Pyhän maan Pipliaseuroille auttaa heitä olemaan valona vaikeiden aikojen keskellä.  >> Lahjoita nyt

Yhteyttä yli rajojen

Sota vaikuttaa Pipliaseurojen toimintaan monin tavoin: Gazassa Pipliaseuran toimisto tuhoutui pommituksissa, jotkut työntekijät ovat saaneet komennuksen armeijaan Israelissa, ilmahälytykset ja sähkökatkokset keskeyttävät työn. Työntekijämme ovat toistaiseksi kunnossa, ja koko kansainvälinen Pipliaseurojen verkosto rukoilee rauhaa Pyhälle maalle.

– Otin yhteyttä kollegoihini kahdessa muussa Pipliaseurassa. Huolimatta kaikkien osapuolten omasta taakasta, mietimme yhdessä, miten Pipliaseurat vastaavat tähän haasteeseen, kertoo Arabi-Israelin Pipliaseuran pääsihteeri.

Järkytys konfliktin alkamisesta karisi nopeasti, ja jo toisella viikolla sodan alkamisesta Pipliaseurat aloittivat avunannon omien yhteisöjensä keskellä.

– Pohdimme, kuinka Jumala reagoisi, jos hän olisi läsnä ja pyrkisi taistelemaan pimeyttä vastaan Jumalan valtakunnan periaatteiden avulla. Kristittyinä pidättäydymme polarisoimasta tilannetta. Olemme uskollisia Kristukselle, rauhan ruhtinaalle. Me pyrimme olemaan Kristuksen puolella kaikin mahdollisin tavoin, pääsihteeri sanoo.

Arabi-Israelin Pipliaseuran tiimi jakaa hengellisiä työkaluja parantumiseen, sovintoon, rakkauteen ja toivoon. Lapsille kouluissa ja seurakunnissa jaetaan ”Rauhan kuningas ja hänen nuoret seuraajansa” -niminen Lastenraamattu, joka kertoo rauhasta ja sovinnosta. Seura tavoittaa toivon sanomalla paljon ihmisiä sosiaalisen median kautta.

Ihmiset hakevat turvaa kirkoista Palestiinalaisalueilla

Kirkkorakennuksista Palestiinalaisalueilla on tullut kodeistaan paenneiden kristittyjen pyhäkköjä, jotka tarjoavat turvaa ja suojaa kaaoksen keskellä. Kun ihmisten kodit ovat tuhoutuneet, kirkot tarjoavat väliaikaisen turvapaikan niille, jotka etsivät lohtua.

Noin 1000 kristittyä yhdestä yhteisöstä on joutunut siirtymään kotiseudultaan ja kokoontuu nyt kahteen kirkkorakennukseen Gazassa. Palestiinan Pipliaseuran kriisiryhmä seuraa tilannetta ja tekee parhaansa tukeakseen ihmisiä mahdollisimman tehokkaasti. Pipliaseura johtaa kirkkojen hätäaputyötä ja jakaa apua sitä tarvitseville ihmisille.

– Pipliaseura jatkaa elävänä todistuksena ja seisoo Kristuksen ruumiin ja kirkon rinnalla. Arvostamme rukouksianne ja tukeanne tänä vaikeana aikana, kertoo Palestiinan Pipliaseuran pääsihteeri.

Heidän vaikutuksensa ulottuu fyysisten tarpeiden ulkopuolelle, sillä seura on myös käynnistänyt sosiaalisen median kampanjoita tarjotakseen hengellistä ja emotionaalista tukea Gazan ja Länsirannan kärsineelle väestölle. Monista liikkumisrajoituksista ja suurista jännitteistä huolimatta Palestiinan Pipliaseura toimii edelleen myös Länsirannan alueilla.

Humanitaarista ja hengellistä apua

Israelin Pipliaseura osallistuu aktiivisesti sekä humanitaariseen että hengelliseen apuun tarjoten pyhiä kirjoituksia, lohtua ja välttämättömiä tarvikkeita rakkaitaan ja kotejaan menettäneille

– On tärkeää olla todistuksena Kristuksen rakkaudesta ja pitää esillä Jumalan sanaa näinä haastavina aikoina, kertoo Israelin Pipliaseuran pääsihteeri.

Israelin Pipliaseuralla on ratkaiseva rooli humanitaarisen avun toimittamisessa Israelissa käynnissä olevasta sodasta kärsiville. Kun väestö kamppailee pelon ja epävarmuuden kanssa, Pipliaseura on noussut tuen ja lohdutuksen lähteeksi.

– Me kaikki rukoilemme yhdessä molempien kansojen pelastuksen puolesta, rauhan palauttamiseksi ja kärsivien puolesta. Rukoilemme viisautta ja johdatusta meille kaikille tässä tilanteessa, Israelin Pipliaseuran pääsihteeri sanoo.

Yhdessä ykseyden puolesta

Vaikeiden olosuhteiden keskellä kolme Pipliaseuraa Pyhällä maalla on sitoutunut tehtäväänsä tarjota apua, lohtua ja hengellistä ohjausta alueen ihmisille. Tilanne on alati muuttuva ja epävarma, mutta Pipliaseurat jatkavat päättäväistä työtään saadakseen aikaan positiivisen muutoksen sodasta kärsivien elämään.

Israelin ja Gazan välinen sota on vallannut kaikki uutiskanavat ja jakanut maailman. Sota vaikuttaa kaikkiin alueisiin ja yhteisöihin Israelissa ja Länsirannalla, mutta kolmen Pipliaseuramme palvelutyö tuo edelleen ykseyttä sinne, missä on jakolinjoja, toivoa sinne, missä on epätoivoa ja rakkautta sinne, missä on kärsimystä.

Rukoile rauhaa Pyhälle maalle

Rukoilemme sodan ja väkivallan loppumista ja rauhaa kaikille osapuolille.

Rukoilemme viisautta tiimeille, että Jumala saisi johdattaa heidän työtään, että mahdollisuudet tavoittaa perheitä pysyisivät avoimina.

Rukoilemme, että pipliaseurojen työntekijät pysyisivät turvassa.

Anna tukesi Pyhän maan lapsille nyt jouluna. Pipliaseurat vievät toivon sanomaa sodan repimille perheille kaiken tuhon ja hävityksen keskelläkin. >> lahjoita nyt

Tee puhelinlahjoitus

10 €:  tekstaa PIPLIA numeroon 16499

20 €: tekstaa PIPLIA20 numeroon 16499

Mobile Pay lahjoitus: lähetä haluamasi summa numeroon 92600