Niko Huttusen radiohartauksissa raotetaan DigiUT:n käännöstyötä

Neljänä toukokuisena torstai-iltana radiohartauksissa puhuu Pipliaseuran DigiUT:n eksegeettinen asiantuntija Niko Huttunen.

Niko Huttusen hartauksissa pohditaan muun muassa sitä, onko Raamatun teksti itsessään pyhää ja haluaako Jumala välittää meille jotain ajatuksia. Entä mitä pitäisi ajatella Ilmestyskirjasta, joka on sekava ja joka lietsoo vihaa – kauniimpien kohtien ohella? Huttunen myös raottaa käynnissä olevaa DigiUT:n käännöstyötä. Hän kertoo, että luvassa on tietoa ja hartautta samassa paketissa.

Miksi Raamattu on käännettävä uudestaan, kysyy Niko Huttunen ensimmäisessä hartaudessaan 3.5.2018. Toisessa hartaudessa 17.5.2018 hän pohtii, miten kääntäminen on Pyhän Hengen antama tehtävä. Kolmannessa hartaudessa 24.5.2018 Huttunen nostaa esiin Kolossalaiskirjeessä esiintyvän kreikankielisen sanan ethelothreeskia, joka vie kuulijan muun muassa enkelihurskauteen ja ruokasäännöksiin. Sarjan viimeisessä hartaudessa 31.5.2018 Huttunen käsittelee Ilmestyskirjaa, mikä on ”tuon tuostakin ristiriidassa itsensä kanssa”. Mitä Huttunen tarkoittaa sillä, että Ilmestyskirja paljastaa lukijansa?

Niko Huttusen iltahartaudet lähetetään toukokuussa neljänä torstaina (3.5., 17.5., 24.5. ja 31.5.) klo 18.50 Yle Radio 1:ssä. Lähetyksen jälkeen hartauksia voi kuunnella kuukauden ajan Yle Areenasta ja niiden käsikirjoitukset voi lukea hartausarkistosta.

DigiUT on Pipliaseuran käynnissä oleva Uuden testamentin käännöstyö. Koko Uusi testamentti suomennetaan  uudelleen  lähtien  kreikankielisestä  alkutekstistä ja päätyen, ei kirjaksi, vaan ensi kertaa suoraan digimuotoon mobiilikäyttäjille.

Lue lisää

DigiMarkus.fi