Piplia mukana kirkon juhlilla

Kirkon juhlat on uusi kaupunkifestivaali 17.–19.5.2024 Tampereella. Kaupunki täyttyy tapahtumista, joihin valtaosaan on vapaa pääsy. Osaan ohjelmasta pääsee tapahtumalipulla. Kirkon juhlilla voit hankkia myös ensi kertaa Uusi testamentti ja Psalmit -käännöksen kirjana.  

Tervetuloa Kirkkotorille osastollemme ja muuhun Piplian järjestämään ohjelmaan!  

Pe 17.5.2024 klo 22.30–23.30 Elämänpuu-konsertti. Tommi Kaleniuksen luotsaama kokoonpano esittää musiikillisia tulkintoja psalmeista. Konsertissa kuullaan myös uusia psalmikäännöksiä. Vanha kirkko.  

La 18.5. klo 12.15–13.30 Ihmisyys – Pipliaseuran raamattukurssin ”Live Lab”. Tule kokemaan Raamatun luetuimpiin kirjoihin kuuluva Psalmien kirja digitaalisin ja dialogisin keinoin. Kirjastotalo Metson iso luentosali. 

La 18.5. klo 13–13.45 Tässä olen Raamattumietiskely kirkkovuoden tekstin äärellä, Aleksanterin kirkon kirkkosali.  

La 18.5. Klo 14–15.15 Tässä olen -työpaja. Miten löydän arjessa paikkoja ja hetkiä pysähtyä kuuntelemaan itseäni ja Jumalaa? Aleksanterin kirkon Krypta.  

La 18.5. klo 14-15.30 Jätä jälki -testamenttitilaisuus. Tule kuulemaan testamentteihin ja muihin elämän tärkeisiin papereihin liittyvästä lainsäädännöstä. Varainhoidon lakimies ja Hyvä Testamentti -kampanjan lakiasiantuntija Piia Jeremejeff kertoo, kuinka testamentti voi nivoutua osaksi hyvää perintösuunnittelua. Museokeskus Vapriikin Rauta-kokoustilassa, osoitteessa Alaverstaanraitti 5. Tervetuloa!

Katso koko ohjelma: www.kirkonjuhlat.fi 

Kirkon juhlille valmistunut kaksi uutta Piplian julkaisua

Uusi Psalmit 2024 -käännös on julkaistu kirjana Uusi testamentti ja Psalmit, joka yhdistää samojen kansien väliin UT2020- ja Psalmit 2024 -käännökset. Kirjan voi ensi kertaa hankkia Kirkon juhlilla Piplian ständiltä Kirkkotorilla tai osoitteesta www.pipliakauppa.fi

Uunituore Elämänpuu – Uudet psalmit sävelin ja sanoin -äänikirja yhdistää Tommi Kaleniuksen säveltämiä ja Jari Kekäleen sanoittamia psalmilauluja yhteen Pipliaseuran uuden psalmikäännöksen kanssa. Tekstejä lukee Krista Kosonen. Psalmiluennan äänitys ja jälkituotanto on Sami Aspin. Elämänpuu-äänikirjassa tuottajana toimi Matti Kallio ja kustantajana Suomen Pipliaseura. Äänikirja löytyy Storytel-, BookBeat- ja Nexstory-äänikirjapalveluista. Levyllä esiintyvää musiikkia löydät lisää muun muassa Spotify-palvelusta.

Lue tiedote: Psalmit 2024 julkaistu kirjana ja Elämänpuu-äänikirjana
Tiedotteessa tarkemmat tekijätiedot.

Lue myös

Raamattukin on syntynyt kokoustamalla

Aloitin tällä viikolla ensimmäisen kauteni kirkolliskokousedustajana. Kun tulin valituksi, ihmiset toivottelivat solkenaan paitsi onnea, myös kestäviä pakaralihaksia. Kirkolliskokous kun kokoontuu…