Ukrainan Pipliaseura tukee kirkkoja kriisin keskellä

Ukrainan Pipliaseura toimii yhteistyössä eri kristillisten toimijoiden kanssa, jotta turvattomuuden keskellä elävät saavat apua. Avustuspakettien mukana ihmiset saavat Raamatun. Sen sanoma tuo turvaa: Jumalan suunnitelmiin voi luottaa myös hädän keskellä.  

Ukrainan Pipliaseuralla on 30-vuotinen historia

30-vuotisen historiansa aikana Ukrainan Pipliaseura on rakentanut vakaan aseman. Sillä on luotettu asema yhteiskunnassa ja laajat yhteistyöverkostot eri kirkkokuntien, seurakuntien ja järjestöjen kanssa.

Ukrainan Pipliaseuran työntekijät ovat toistaiseksi olleet turvassa, samoin toimistot ja varastot ovat säilyneet pommituksilta. Siviilejä on kehotettu pysymään kotona. Suuri määrä ihmisiä siirtyy kohti länsi-Ukrainaa, ja paikalliset seurakunnat auttavat heitä tarjoamalla suojaa, ruokaa ja vaatteita. Pipliaseuran läntinen toimisto tekee siellä aktiivisesti yhteistyötä ja tarjoaa Raamattuja avustuspaketteihin. Varasto hupenee nyt nopeasti. 

Ukrainan Pipliaseuran varapääsihteeri Anatoliy Raychynets, joka on Kiovan toimistossa, on saanut armeijalta luvan kulkea avustustyössä myös ulkonaliikkumiskiellon aikaan pienen tiimin kanssa. He etsivät apua tarvitsevia ja toimittavat ruokaa, vaatteita, lääkkeitä ja Raamattuja pommisuojissa oleville ihmisille. He myös auttavat perheitä evakuoitumaan. Kaikki varastosta löytyneet ääniraamatut on myös jaettu eteenpäin, ja niistä on ollut paljon hyötyä. 

– Ihmiset kääntyvät kriisin keskellä Jumalan puoleen, Raychynets kertoo.

Ukrainan kansa etsii turvaa ja lohtua Raamatusta sodan keskellä. Materiaalisen avun lisäksi ihmiset kaipaavat lohdutuksen ja rohkaisun sanoja. Siellä, missä politiikka ja rauhanvälitys eivät toimi, Raamattu tuo toivoa ja lohtua. Ukrainan Pipliaseura on myös käynnistänyt keskustelut naapurivaltioiden Pipliaseurojen kanssa Raamattujen toimittamisesta pakolaisille, nyt kun sadat tuhannet ukrainalaiset etsivät turvapaikkaa.

Ukrainan Pipliaseura kiittää rukouksista heidän puolestaan ja heidän kanssaan. Rukouksille on edelleen tarve.

 

Rukoile Ukrainan puolesta

Kristityt ympäri Ukrainaa lukevat joka päivä klo 17 Psalmin 31. Liity Jumalan puoleen huokaavien uskovien joukkoon:

Sinä näet minun hätäni, tiedät kaiken tuskani. 

Sinä et jätä minua vihollisten käsiin 

vaan avaat minulle ahdingosta tien (Ps. 31:8-9) 

– Raamattu todistaa, että rinnakkaiselo ja rauha on mahdollista yli kulttuuri-, uskonto- ja kielirajojen, jopa yli sotilaallisten linjojen, sanoo Ukrainan Pipliaseuran varapääsihteeri Anatoliy Raychynets. 

 

Lahjoita toivon sanoma Ukrainan kansalle

Apusi vie perille Ukrainan Pipliaseura.

tai

  • Lahjoita puhelimella 10 € tekstiviesti PIPLIA UKRAINA numeroon 16499 (huomaa väli sanan PIPLIA jälkeen)

tai

  • Tilinumero Danske Bank FI58 8000 1800 0557 83

tai

  • Mobile Pay: haluamasi summa lyhytnumeroon 92600. Kirjoita viestikenttään UKRAINA.

Pipliaseuran keräyslupa RA/2017/786 koko maa, ei Ahvenanmaa, 1.9.2017–31.8.2022 (Poliisihallitus 18.8.2017). ÅLR 2021/5176 Ahvenanmaa 1.9.2021–31.8.2022 Lisää keräysluvasta piplia.fi