Että sana kuuluisi

Tue raamatunkäännöstyötä Suomessa. Tule mukaamme kääntämään Vanha testamentti tähän päivään!

Talkoilla maaliin

Juuri nyt keräämme varoja Vanhan testamentin käännöstyöhön. Teemme sitä, jotta Jumalan sana tavoittaisi uudet suomalaiset lukijat. Uusi suomennos valmistuu vuonna 2028.

Emme halua korvata sinun lapsuutesi Raamattua, sitä tuttua, vaan tuoda sen tämän päivän kielelle. Kieli elää, kanavat, joissa Raamattua luetaan, ovat monipuolistuneet, ja jokainen suomalainen ansaitsee oman Raamatun, jonka tuntee läheiseksi ja jota ymmärtää.

Sinun lahjoituksesi tekee siitä totta. Sen avulla Raamattu on läsnä suomalaisten arjessa nyt ja tulevaisuudessa.

Lahjoita nyt, että Raamattu kuuluisi kaikille!

Mihin tukeasi tarvitaan?

Lahjoittamalla olet mukana käännöstyössä, jossa käännämme Vanhan testamentin alkukielestä uudestaan rikkaalle suomen kielelle, tähän päivään. Tämä ei tarkoita vain kielen kääntämistä, se tarkoittaa kielen sanoittamista mobiilikäyttäjille ja äänikirjaksi soveltuvaksi tekstiksi.

Ensimmäisessä vaiheessa tuomme kuultavaksi psalmit, jotka julkaistaan alkuvuodesta 2024. Äänikirja tavoittaa myös sellaisia, jotka eivät ole ennen tarttuneet Raamattuun.

Äänikirja on voimakirja

”Näköni heikennyttyä merkittävästi sairauden vuoksi äänikirjat ovat tapani lukea ja kokea. En koe tarvetta paeta arjestani, mutta päästää irti. Krista Kososen lukema Uusi testamentti oli yksi voimakirjoistani hoitoprosessin aikana. Olen iloinen, että uuden hankkeen myötä myös näkövammaiset saavat avaimen Vanhan testamentin teksteihin.”

– Leena, 46, Suonenjoki

Äänikirja syntyy yhteispelillä

”Äänikirjatuotannon ehdottomia sudenkuoppia ovat väärin valittu lukija, liian lyhyt äänitysaika ja pieleen arvioitu jälkikäsittelyn määrä. Näitä tiedämme välttää, ja siksi olemme palkanneet psalmien äänityksiin rautaiset ammattilaiset. Yhdessä Piplian projekti- ja sisältöosaamisen kanssa tuotamme psalmien äänikirjan niin kuin pitää, laadukkaasti, vakaasti ja kuuntelijaa ajatellen.

Kiitos, että olet mukana! Että sana kuuluu.”

– Terhi Huovari, VT2028:n projektinjohto, Suomen Pipliaseura

Psalmeja kesän lapsille

Olen monen muun suomalaisen tavoin kesäihminen. Kesällä luonto puhkeaa kukoistukseen ja ihmisen mieli kevenee. Huomattavan paljon tästä osasi Chrisse Johansson…

Raamattukin on syntynyt kokoustamalla

Aloitin tällä viikolla ensimmäisen kauteni kirkolliskokousedustajana. Kun tulin valituksi, ihmiset toivottelivat solkenaan paitsi onnea, myös kestäviä pakaralihaksia. Kirkolliskokous kun kokoontuu…

Pilviä taustalla, mies kävelee pitkin nousevaa sijoituskäyrää työntäen euron kolikkoa

Sijoittajan Raamattu

Suomentajat ja muut kirjallisuusalan freelancerit joutuvat usein tekemään kulttuuritekojaan saamatta vastineeksi kunnollista vaivanpalkkaa, tulevan vuoden elannosta mitään tietämättä. Minulla on…