Järjestä Agricola-kävely

Agricola-kävely on kotimainen pyhiinvaellus lukutaidon puolesta. Yhteisvaellus kulkee keväästä syksyyn aina Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turun Tuomiokirkolle saakka. Sitä johtaa laulaja Hannu Holma, joka on myös Agricola-kävelyn idean isä. Kävely muistuttaa äidinkielen ja lukutaidon merkityksestä – missä me suomalaiset olisimme ilman Agricolaa ja hänen aikalaisiaan?

>> Yhteisvaelluksen aikataulut osoitteessa agricola.fi

Seurakunnan oma Agricola-pyhiinvaellus

Seurakunnat missä päin Suomea voivat järjestää oman Agricola-kävelyn Pipliaseuran lukutaitotyön hyväksi. Agricola-kävelyn pyhiinvaellusajatusta tukemaan Pipliaseura on valmistanut pyhiinvaelluskortteja. Ne johdattelevat seitsemään pyhiinvaelluksen ydinteemaan rukouksen ja raamatunkohdan avulla. Niitä voi käyttää teemoittamaan pyhiinvaellusten sarjaa, tai avata eri teemoja kävelyn pysähdystauoilla. Tutustu korttien sisältöön.

Pipliaseuran pyhiinvaelluskortit ovat osa Agricola-kampanjaa naisten lukutaidon hyväksi Afrikassa. Pyhiinvaelluksen yhteydessä voi kerätä varoja työlle esimerkiksi haastamalla kävelijöitä tai heidän sponsoreitaan lahjoittamaan kävelykilometrejä vastaavan summan Pipliaseuran lukutaitotyöhön.

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan voi tutustua ja esitellä sitä osallistujille vuositeemamateriaalin avulla.

Huom! Materiaaleja toimitetaan seuraavan kerran elokuussa.

Tilaa materiaalia

  • Tilaa jokaiselle pyhiinvaellukseen osallistujalle oma korttisetti.
  • Tilaajatiedot