Järjestä Agricola-kävely

Agricola-kävely/Agricola-pyhiinvaellus on kotimainen pyhiinvaellus lukutaidon puolesta. Yhteisvaellus kulkee keväästä syksyyn aina Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turun Tuomiokirkolle saakka. Sitä johtaa laulaja Hannu Holma, joka on myös Agricola-kävelyn idean isä. Kävely muistuttaa äidinkielen ja lukutaidon merkityksestä – missä me suomalaiset olisimme ilman Agricolaa ja hänen aikalaisiaan?

> Yhteisvaelluksen aikataulut osoitteessa agricola.fi

Seurakunnan oma Agricola-pyhiinvaellus

Seurakunnat voivat järjestää missä päin Suomea tahansa oman Agricola-kävelyn lukutaitotyön hyväksi. Agricola-kävelyn pyhiinvaellusajatusta tukemaan Pipliaseura on valmistanut pyhiinvaelluskortit. Ne johdattelevat seitsemään pyhiinvaelluksen ydinteemaan rukouksen ja raamatunkohdan avulla. Voit käyttää niitä teemoittamaan pyhiinvaellusten sarjaa tai keskustella teemoista esimerkiksi kävelyn pysähdystauoilla. Tutustu tästä korttien sisältöön.

Pipliaseuran pyhiinvaelluskortit ovat osa Agricola-kampanjaa naisten lukutaidon hyväksi Afrikassa. Pyhiinvaelluksen yhteydessä voi kerätä varoja työlle esimerkiksi haastamalla kävelijöitä tai heidän sponsoreitaan lahjoittamaan kävelykilometrejä vastaavan summan Pipliaseuran lukutaitotyöhön.

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan voi tutustua ja esitellä sitä osallistujille vuositeemamateriaalin avulla.

Agricolakävelystä lisää Agricola-kävelyn isän Hannu Holman ja pyhiinvaelluskirjailija Säde Loposen luotaamilla Pipliaseuran pyhiinvaelluskahveilla joko Facebookissa tai YouTubessa– katso ja inspiroidu!

Tilaa materiaalia

  • Tilaajatiedot