Kiinan monet kasvot 2019

Kiinan monet kasvot -vuositeemamateriaali 2019

– Olen niin onnellinen ja kiitollinen tästä kirjasta. Nyt kun sain oman Raamatun, aion todellakin lukea sitä. Tämä on minulle hengellistä ruokaa, kuusikymppinen kiinalainen herra Zhang kertoo liikuttuneena yunnanilaisessa vuoristokylässä. Hän pitelee käsissään ensimmäistä Raamattuaan.

Kiinan monet kasvot -vuositeemamateriaali 2019 kertoo raamatunkäännöstyöstä, kirkkojen toiminnasta ja kristittyjen elämästä Kiinassa. Taustoittavien artikkeleiden lomassa ääneen pääsevät maaseudun ja kaupunkien kristityt, joille Raamattu on rakas. Kristittyjen määrän arvioidaan kasvavan vuosittain noin miljoonalla ihmisellä. Kaupungeissa kirkkoon liittyy yhä enemmän nuoria ja työikäisiä ihmisiä. Maaseudun kunnissa ihmisten ikärakenne on vanhempi.

Toivomme tämän Kiina-vuositeemamateriaalin tulevan monipuoliseen käyttöön. Muistitikulta löydät artikkeleihin liittyviä videoita, kuunnelmia ja työskentelyitä. Materiaalin avulla voit valmistaa Kiina-aiheisen tapahtuman, rippikoulutunnin, lähetysillan, piirin, kerhon tai esitellä kirkkokahveille kokoontuneelle kansalle näkökulman kiinalaisten kristittyjen elämään.

Vuoden 2018 Kiinasta on kantautunut uutisia, joiden mukaan viranomaiset olisivat polttaneet Raamattuja ja purkaneet kirkkoja. Uutiset koskevat lähinnä rekisteröitymättömiä seurakuntia.

Kiinassa tarvitaan kaikkien kirjojen painamiseen viranomaisten lupa. Viranomaiset voivat halutessaan hävittää laittomasti painetun materiaalin. Aina silloin tällöin tulee esiin tilanteita, että joku on painanut kristillisiä kirjoja ja Raamattuja ilman asianomaista lupaa.

Nanjingin Raamattupaino toimii kuitenkin edelleen vapaasti. Siellä painetaan yli kolme miljoonaa kiinankielistä Raamattua jaettavaksi Manner-Kiinassa. Tämä kattaa seurakuntien vuosittaisen tarpeen kohtuullisen hyvin. Silti tukea tarvitaan edelleen. Teemme myös raamatunkäännöstyötä kuuden kielen parissa.

Pipliaseurojen kumppani raamattujakelussa on Kiinan kristillinen neuvosto (CCC). Kiinalaisissa kirkoissa on yleensä pieni kirjamyymälä, josta voi ostaa vapaasti Raamattuja ja muuta kristillistä kirjallisuutta. Ne on kaikki painettu viranomaisten luvalla. Toiminta jatkuu edelleen vapaasti.

Olethan yhteydessä, jos haluat kuulla lisää!
Muistitikun sisältö:

  1. Aikuiset, Rippikoulu ja nuoret, Lapset ja varhaisnuoret -kansioissa työskentelyohjeet ja niiden materiaalit
  2. Lyhytvideot 3 kpl: Raamattu rakkaalla kielelläni, Minusta tuli raamatunkääntäjä ja Shanghain valot – kaukana kotoa (siirtotyöläisen tarina).
  3. Työskentelyihin liittyvät videot 5 kpl: Lala-lala-laa laulaa saan (laulu suomeksi ja kiinaksi), Ni hao kiinalaisin kirjaimin, Yangge-tanssia puistossa ja Herra Zhang lukee pienoisevankeliumia.
  4. Kaksi kuunnelmaa: Kaupunkien ja kylien kristityt, Herra Zhangin savimajassa.
  5. Kiinan monet kasvot -PowerPoint-esitys, tietopaketti raamattutyöstä Kiinassa: Raamatuntekstit kuvina -PowerPoint-esitys ja työskentely

Kiinan monet kasvot -vuositeemamateriaali

Ohjaajan opas

Kiinan_monet_kasvot_sivuittain(PDF, 2019)
Kiinan_monet_kasvot_aukeamittain (PDF, 2019)

PowerPoint-esitykset

Alla olevat esitykset on tarkoitettu vuositeemamateriaalin esittelyyn. Esitykset ovat pdf-muodossa; valitse Adobe Reader -ohjelmassa Ikkuna-valikosta Koko ruudun tila. Jos haluat hyödyntää taustatietoja, valitse esitys, jossa diojen yhteydessä on myös muistiinpanot.

Kiinan_monet_kasvot_PowerPoint_esitys (PDF, 2019)
Muistiinpanot_Kiinan_monet_kasvot_PowerPointiin (PDF, 2019)
Kiinalaista_kuvitusta_Raamattuun_PPT1 (PDF, 2019)
Kiinalaista_kuvitusta_Raamattuun_PPT_muistiinpanot(PDF, 2019)

Videot

Kuunnelmat

Kaupunkien ja kylien kristityt:

Työskentelyt

Aikuiset

Bai_yi_kirjoitusharjoitus
Hartaus_herra_Zhangin_savimajassa_kuunnelmaan
Kiinalaista_kuvitusta_Raamattuun_PPT1
Kiinalaista_kuvitusta_Raamattuun_PPT_muistiinpanot1
Työskentely_kiinalaista_raamattukuvitusta
Työskentely_tarinaan_Zhi_yin_sydänystävä
Työskentely_työni_ja_tehtäväni
Työskentely_videoon_Shanghain_valot
Viriketarina_Zhi_yin_sydänystävä
Viriketehtävä_kiinalaisia_sananlaskuja
Viriketehtävä_kiinan_kieli_ja_kirjoittaminen
Viriketehtävä_Totta_vai_tarua_Kiinasta1

Rippikoulu ja nuoret

Bai_yi_kirjoitusharjoitus1
Kiinalaisia_ulkoleikkejä1
Kuinka_hyödyntää_RaamattuFi-jaPiplia-SovellustaRippikoulussa
Raamatun_puuttuvat_palaset_tehtäväohje
Raamatunjae_puuttuva_pala_1
Raamatunjae_puuttuva_pala_2
Raamatunjae_puuttuva_pala_3
Raamatunjae_puuttuva_pala_4
Raamatunjae_puuttuva_pala_5
Raamatunjae_puuttuva_pala_6
Rippikoulu_Kristittynä_kasvamassa_5_henkilötarinaa
Rippikoulu_Kristittynä_kasvamassa_tuntisuunnitelma
Viriketehtävä_kiinan_kieli_ja_kirjoittaminen1
Viriketehtävä_Totta_vai_tarua_Kiinasta1

Lapset ja varhaisnuoret

Kiinalaisia_ulkoleikkejä1
Lala-lala-laa-laulaa-saan-nuotti
Lyhtyaskartelu_lyhtyjuhlaan
Tangram_peli
Viriketehtävä_kiinan_kieli_ja_kirjoittaminen1

 


Lisätietoa materiaalista, sen käytöstä ja vuositeemamateriaalikoulutuksista antaa Satu Toukkari. Sähköpostiosoite: satu.toukkari (at) piplia.fi.