Perustiedot raamattutyöstä Lähi-idässä

Suomen Pipliaseura osallistuu Lähi-idässä pipliaseurojen yhteistyöhankkeisiin Egyptissä, Irakissa, Jordaniassa ja Pyhällä maalla. Hankkeet palvelevat alueella toimivia kristillisiä kirkkoja ja yhteisöjä sekä yksittäisiä kristittyjä, jotka elävät paikoin voimakkaan paineen alaisina. Huoli kristittyjen asemasta alueella yhdistää kaikkia kirkkoja, jotka jo omalla olemassaolollaan todistavat läsnäolon ja islamin kanssa käytävän dialogin merkityksestä kirkon lähetystehtävässä.

Lähi-idässä Raamattu on tärkeä kirja kristittyjen identiteetin tukena. Alueen pipliaseurat palvelevat kaikkia alueellaan toimivia kirkkoja ja toimittavat niille Raamattuja ja muita raamattumateriaaleja. Tällainen avoin raamattutyö on usein mahdollista alueilla, joilla muu lähetystyö on vaikeaa tai mahdotonta.

Vähemmistönä elävien kristittyjen perheiden lasten juurtuminen omaan uskoon ja oman kristillisen identiteetin kasvu on hyvin tärkeää, ja alueen Pipliaseurat panostavatkin erityisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle.

Yksi merkittävimmistä yhteistyökumppaneista Lähi-idässä on Egyptin Pipliaseura. Egyptissä työn keskiössä ovat lapset, nuoret ja perheet. Egyptin Pipliaseura tuottaa esimerkiksi monipuolisia raamattumateriaaleja pyhäkouluille, mukaansatempaavia lasten ja nuorten tapahtumia sekä paljon muuta materiaalia Raamatun opiskeluun koko perheelle.

Tarkempi esittely eri Lähi-idän alueen eri maiden työstä löytyy alla olevasta vuosiraportista.

Lähi-idän raamattutyön vuosiraportti 2021

Suomen Pipliaseura raportoi vuosittain yksityiskohtaisesti tukemiensa hankkeiden etenemisestä. Vuosiraportista löytyvät perustiedot hankkeesta ja vuoden aikana saavutetut tulokset. Raportin voi välittää esimerkiksi seurakunnan luottamushenkilöille tai lähetyksen vastuunkantajille.

Ajankohtaisia kuulumisia

Lue artikkeleista ja blogeista ajankohtaisimmat kuulumiset hankkeesta.
Kuulumisia voi hyödyntää myös seurakunnan lähetysviestinnässä, esimerkiksi lähetysrengaskirjeissä, lähetyspiireissä tai seurakunnan lehdessä.

Kädet vaivaavat jauhoista taikinaa

Taikinantekijöiden ketju 

Upotan kädet syvälle lämpimään, sitkeään taikinaan. Ajatukseni vaeltavat kaikkiin niihin miljardeihin käsiin, jotka ovat vuosituhansien saatossa tehneet samoin. Annan vaivaamisen…

Blogi: Kas niin, nyt sinäkin olet kristitty!

Hiki valuu pitkin selkää, kun kuljemme Mokattamin kaupunginosassa Kairossa, määränpäänämme ihanan viileä kallioon louhittu kirkko. Aluetta kutsutaan edelleen roskienkerääjien kyläksi,…

Oma Raamattu on suuri aarre

Puolen tunnin ajomatkan päässä miljoonakaupunki Kairon ulkopuolella päällystämätön tie vie hiekkakukkulan takana sijaitsevalle kaatopaikalle. Jätevuorten välissä puikkelehtivien roska-autojen, kulkukoirien ja…

Tehtäväkirjat innostavat lukemaan Raamattua

Egyptin Pipliaseuran tavoitteena ei ole pelkästään Raamatun saattaminen jokaiseen kristittyyn kotiin, vaan auttaa ihmisiä lukemaan ja ymmärtämään lukemaansa. Raamatun sanan…

Materiaalia raamattutyöstä Lähi-idässä

Globaalikasvatusmateriaalia voi hyödyntää oman yhteistyösopimuskohteen tai yleisesti kansainvälisen vastuun esillä pitämisessä seurakunnassa.