Perustiedot raamattutyöstä Egyptissä ja Lähi-idässä

Lähi-idässä Raamattu on tärkeä kirja kristittyjen identiteetin tukena. Alueen pipliaseurat palvelevat kaikkia alueellaan toimivia kirkkoja ja toimittavat niille Raamattuja ja muita raamattumateriaaleja. Tällainen avoin raamattutyö on usein mahdollista alueilla, joilla muu lähetystyö on vaikeaa tai mahdotonta.

Suomen Pipliaseuran tukemat hankkeet palvelevat alueella toimivia kristillisiä kirkkoja ja yhteisöjä sekä yksittäisiä kristittyjä, jotka elävät paikoin voimakkaan paineen alaisina. Huoli kristittyjen asemasta alueella yhdistää kaikkia kirkkoja, jotka jo omalla olemassaolollaan todistavat läsnäolon ja islamin kanssa käytävän dialogin merkityksestä kirkon lähetystehtävässä.

Vähemmistönä elävien kristittyjen perheiden lasten juurtuminen omaan uskoon ja oman kristillisen identiteetin kasvu on hyvin tärkeää, ja alueen Pipliaseurat panostavatkin erityisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle.

Yksi merkittävimmistä yhteistyökumppaneista Lähi-idässä on Egyptin Pipliaseura. Egyptissä työn keskiössä ovat lapset, nuoret ja perheet. Egyptin Pipliaseura tuottaa esimerkiksi monipuolisia raamattumateriaaleja pyhäkouluille, mukaansatempaavia lasten ja nuorten tapahtumia sekä paljon muuta materiaalia Raamatun opiskeluun koko perheelle.

Tarkempi esittely  Lähi-idän alueen eri maiden työstä löytyy alla olevasta diaesityksestä ja vuosiraportista.

Raamattutyön tuloksia Lähi-idässä ja Egyptissä vuonna 2022

57 470

LASTEN RAAMATTUMATERIAALIA TUOTETTIIN TUETUSTI EGYPTISSÄ

6464

NUORTA TAVOITETTIIN RAAMATTUTAPAHTUMISSA EGYPTISSÄ

6 050 000

ARABIANKIELISTÄ SAAVUTETTIIN MEDIASSA

6761

RAAMATTUMATERIAALIA JAETTIIN PALESTIINAN KRISTITYILLE

Materiaalia työn ja hankkeen esittelyyn seurakunnassa

Oheiset diaesitykset on tarkoitetty hyödynnettäviksi seurakunnassa esimerkiksi kirkkokahveilla tai ryhmätoiminnassa. Lisätietosivut avaavat diojen sisältöä ja antavat esittäjälle hyödyllistä lisätietoa. Materiaalin avulla seurakunnan työntekijä tai vapaaehtoinen voi helposti kertoa työstä ja sen vaikutuksista. Aiheeseen liittyviä videoita löytyy tämän sivun alareunasta.

Suomen Pipliaseura raportoi vuosittain yksityiskohtaisesti tukemiensa hankkeiden etenemisestä. Vuosiraportista löytyvät perustiedot hankkeesta ja vuoden aikana saavutetut tulokset. Raportin voi välittää esimerkiksi seurakunnan luottamushenkilöille tai lähetyksen vastuunkantajille.

Globaalikasvatusmateriaalia raamattutyöstä Egyptissä ja Lähi-idässä

Globaalikasvatusmateriaali sisältää monipuolisesti erilaisia ideoita, työskentelypohjia ja hartauksia viikkotoimintaan, leirille ja tapahtumiin, aikuisille, nuorille ja lapsille. Haku on valmiiksi suodatettu Lähi-idän ja Egyptin materiaaleihin. Tulokset löytyvät sivun alalaidasta kun klikkaat alla olevaa painiketta.

Ajankohtaisia kuulumisia

Lue artikkeleista ja blogeista ajankohtaisimmat kuulumiset hankkeesta.
Kuulumisia voi hyödyntää myös seurakunnan lähetysviestinnässä, esimerkiksi lähetysrengaskirjeissä, lähetyspiireissä tai seurakunnan lehdessä.

Unelma Egyptistä

Olisipa jokaisella egyptiläisellä oma Raamattu. Tästä unelmoivat paitsi työtoverimme Egyptin Pipliaseurassa, myös maan kristityt. Juuri nyt maa painii historiallisen syvässä…

Kädet vaivaavat jauhoista taikinaa

Taikinantekijöiden ketju 

Upotan kädet syvälle lämpimään, sitkeään taikinaan. Ajatukseni vaeltavat kaikkiin niihin miljardeihin käsiin, jotka ovat vuosituhansien saatossa tehneet samoin. Annan vaivaamisen…

Kuvia lapsityöstä Lähi-idässä

Kuvia voi käyttää vapaasti Pipliaseuran työstä kertomiseen, kun kuvalähde (c) Suomen Pipliaseura mainitaan.