Pyyntö Malawin luonnonkatastrofin keskeltä: Kulkekaa vierellämme!

Tulviva kaupunki

Kulkekaa vierellämme, muistakaa meitä rukouksin

Trooppinen sykloni Freddy iski Mosambikiin ja Malawiin maaliskuun 12. päivänä. Pipliaseura järjestää Etelä-Malawin jao- ja lomweväestön kylissä naisten lukutaitoluokkia. Vaikea tilanne koskettaa nyt myös lukutaitoluokkien toimintaa.

Myrsky ja sateet aiheuttivat valtavia tulvia sekä vuoristoisella Etelä-Malawin alueella mutavyöryjä. Kokonaisia alueita on veden peitossa, tiet ovat vaurioituneet ja jatkuvat mutavyöryt ovat vaarallisia. Voimakkaiden tulvien vuoksi avun perille saanti on vaikeaa. Noin 200 ihmisen on raportoitu kuolleen ja satoja on loukkaantunut tai edelleen kateissa. Luonnonmullistus on tuhonnut Mangochin ja Blantyren alueella ihmisten koteja, peltoja ja kotieläimiä. Sähköt ovat poikki, aurinkogeneraattorit eivät toimi sateiden ja pilvisyyden vuoksi.

Malawin Pipliaseura auttaa katastrofin keskellä muun muassa jakaen ruokaa ja vaatteita. Malawin Pipliaseuran toimisto Blantyressa ei kärsinyt vaurioita, mutta työntekijöiden läheisiä on yhä kateissa. Osa opettajista on menettänyt kotinsa ja kaiken omaisuutensa. Grace Banett, yksi lukutaitoluokan opettajista, oli viikonlopun kateissa, kun koko asuinalue jäi veden alle. Sunnuntaina selvisi, että Grace on turvassa leirissä muiden opettajien kanssa. Hänen perheensä on myös turvassa, mutta osa sukulaisista on edelleen kateissa.

Lomwenkielisen Raamatun kääntäjä Hayes Metani lähetti rohkaisuksi kaikille yhteisönsä jäsenille whatsupilla ääniviestin, jossa luki psalmia 23 chichewan, lomwen ja englannin kielellä.

– Kulkekaa vierellämme, muistakaa meitä rukouksin, Hayes Metani viestittää myös suomalaisille kristityille.
– Rukoilemme, että kaikki, joita syklonin, sateiden ja tulvien tuhot ovat koskettaneet pääsisivät turvaan. Rukoilemme, että apu tavoittaisi ihmiset ajoissa ja tilanne normalisoituisi, Patrick Gondwe kirjoittaa. Hän toimii lukutaitotyön koordinaattorina Malawin Pipliaseurassa.

nainen sylissään lapsi ja aapinen

Grace Banett oli kateissa syklonin aiheuttamien tulvien takia, mutta hän pääsi muiden opettajien kanssa turvaan leiriin. Edelleen moni sukulainen ja läheinen on kateissa.

Lue myös:

Pysäyttävä lukurauha

Pysähdyn, hengitän. Mieleni valtaa kiitollisuus. Sunnuntaina 18.2. vietetään Lukurauhan päivää. Tarkoituksena on rauhoittaa kokonainen päivä kirjojen lukemiselle. Tunsin vetoa aiheeseen, samalla…