AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Ilmestynyt: Bible Journaling UT ja Psalmit

Suomen Pipliaseuralta on ilmestynyt Bible Journaling Uusi testamentti ja Psalmit. Kirja on kovakantinen ”voimakirja”, jossa on työskentelyä varten leveät marginaalit sekä värityskuvia.

Toivomme, että kirja innostaa lukijaa kuvittamaan, värittämään, skräppäämään ja mitä ikinä hän tekstin äärellä keksiikään. Värityskuvina on keskeisiin Raamatun teemoihin viittaavia ydinsanoja, sekä niistä viittaukset vastaaviin raamatunkohtiin.
Suomen Pipliaseuran kustannustoiminnasta vastaava Eeva Vuorinen

Bible Journaling on uusi tapa syventyä Raamatun teksteihin, kun voimaa-antava raamatunkohta kirjoitetaan muistiin kauniisti tekstaten ja koristellen joko suoraan Raamatun sivulle tai erilliselle paperille.

Raamattuihin on aina tehty muistiinpanoja ja alleviivauksia tärkeistä kohdista; Nyt Bible Journaling vie raamatuntutkistelun visuaaliseen suuntaan.

Bible journaling tarkoittaa päiväkirjanomaista työskentelyä, johon liittyy rukous ja raamattumietiskely.

Itselle tärkeä raamatunlause tai oma mietelause tekstataan ja väritetään koristeellisesti marginaaleihin. Raamatunjakeita voi kirjoittaa ja koristella myös vihkoon tai irtopapereille ja -korteille. Raamattupaperi on niin ohutta, että tekstaus menee helposti läpi. Moni koristeleekin Raamatustaan vain joka toisen aukeaman.

Bible Journaling on lähtöisin Amerikasta, joka on herättänyt kiinnostusta myös Suomessa. Bible journalingia on kokeiltu esimerkiksi Turun Henrikin seurakunnassa ja Helsingissä Kallion seurakunnassa, jossa kurssi saa jatkoa keväällä. Turussa kursseja on ohjannut johtava diakoniatyöntekijä, artesaani Heli Lindroos.

Bible_journaling_onneniLindroos innostui monipuolisesta paperin värittämisestä jo kymmenen vuotta sitten.

Väritän ja kirjoitan omia kirjoja. Koska oma lähtökohtani on päiväkirjojen ja luonnoskirjojen tekemisessä, olen vetänyt myös rukouskirjojen tekemisen siihen suuntaan. Värillinen ajatus piirretään ja väritetään tyhjään kirjaan.
Heli Lindroos

Tarvittavat materiaalit ovat tuttuja kaikille korttiaskartelijoille ja skräppääjille. Koristeluissa voidaan käyttää esimerkiksi leimasimia, tusseja, akvarellipuuvärejä, tarroja, kiiltokuvia ja irtokirjaimia. Jokainen voi hyödyntää kotoa jo löytyviä materiaaleja oman mielensä mukaan.

Omistan kaksi raamattua: toisen, jota luen ja toisen, johon teen taidetta. Koristellusta Raamatusta tulee todiste uskosta ja rukouksesta, joka jää perinnöksi perheelle. Yhtenä keskeisenä ajatuksena on luottamuksen opettelu ja siunauksista todistaminen.

 

Lisätietoa ja inspiraatiota aiheesta löytyy runsaasti internetistä sanoilla: bible journaling, illustrated faith tai documented faith.

Bible Journaling Uusi testamentti ja Psalmit Pipliakaupasta.