Agricola-kampanja

Pipliaseura järjestää joka kevät perinteisen Agricola-kampanjan, jossa kansainvälistä lukutaitotyötä tehdään tunnetuksi Agricola-leivoksen kautta, mukavalla maistuvalla tavalla. Leivoksesta on saatavilla myös vegaaninen versio.

Haaveiletko matalan kynnyksen kohtaamisista?

Agricolan päivää vietetään vuosittain 9.4. Seurakunta voi järjestää yhteistyössä paikallisen kahvilan kanssa matalan kynnyksen kohtaamispäivän. Mahdollisesti mukana voi olla myös alueellinen pipliaseura.

Kahvila valmistaa leivokset tai tilaa niitä muulta yrittäjältä. Hinnoittelu on siten kahvilan oma. Materiaaleja saat Pipliaseurasta.

Kampanjamateriaalit leivosten oheen

Kuvassa on aiempia kampanjamateriaaleja. Vuoden 2020 materiaalit valmistuvat maaliskuun puolivälissä.

Kampanjamateriaalista selviää, mistä leivoksessa ja kampanjassa on kysymys.

Kampanjamateriaali kattaa mm. seuraavaa:

  • vitriini/infokortti kahvilaan
  • pöytäständi
  • lukutaitoesite+resepti
  • juliste
  • Piplia-lehti 1/20

Kiinnitä huomoita materiaalien asetteluun kahvilassa. Vitriinikortti on tarkoitettu leivosten eteen myyntipaikalle sekä jakoon jokaiselle leivoksen ostajalle. Pöytäständejä ja A4 julisteita voi asetella tilaan. Lukutaitoesite ja resepti liittyvät samaan ”pakettiin”, ja ne sopivat jakotavaraksi eri yhteyksiin. Esitteessä ja pöytäständissä on myös keräystiedot lahjoittajille.

Samoja materiaaleja voi käyttää myös Raamattusunnuntain 26.4. kirkkokahveilla. Kyseisenä sunnuntaina kolehti kannetaan Pipliaseurojen kautta Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan.

Agricola-leivoksia voi valmistaa hyvin myös muihin kevään tilaisuuksiin. Tilaa niihinkin materiaalia.

Muista nämä

Jos olet järjestämässä tilaisuutta, ole yhteydessä Pipliaseuraan! a) Tilaa kampanjamateriaaleja b) Lähetä kahvilan tiedot: lisäämme ne kampanjasivustolle! Yhteys: hanna.hokkanen@piplia.fi. Otamme mielellämme vastaan myös somemateriaalia paikan päältä.

Kuinka leivon?
Video Agricola-leivoksen tekemisestä sekä resepti

Lisätietoa

Agricola-kampanjasta
Viestintä- ja varainhankintajohtaja Terhi Huovari, terhi.huovari (at) piplia.fi, p. 040 546 9016
Varainhankinnan päällikkö Hanna Hokkanen hanna.hokkanen@piplia.fi, p. 040 546 9018

Lukutaitoa naisille Afrikassa-ohjelmasta
Pipliaseuran lukutaitotyö