Raamattusunnuntai

Pipliaseuran Raamattusunnuntaita vietetään 26.4.2020. Kyseessä on 2. sunnuntai pääsiäisestä, teemana Hyvä paimen.

Kolehtikohde

Raamattusunnuntaina kannetaan Kirkkohallituksen määräämä kolehti Pipliaseuralle. Kolehdilla tuetaan Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaa. Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma ulottuu 13 Afrikan vähemmistökielelle Etiopiassa, Keniassa, Malawissa, Namibiassa ja Tansaniassa. Ohjelman myötä 20 000 naista oppii lukemaan. Lue lisää Lukutaito-ohjelmasta.

Kolehdin esittely

Maailmassa on edelleen yli 750 miljoonaa lukutaidotonta aikuista; heistä 2/3 on naisia. Lukemaan oppiminen omalla kielellä on perustava ihmisoikeus ja elämän suuri käännekohta. Lukutaito tulee osaksi ihmistä eikä sitä voi ottaa pois.

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma toteutetaan Yhtyneiden Raamattuseurojen tuella ja Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin. Suomen Pipliaseuralla on ollut keskeinen rooli lukutaito-ohjelman käynnistämisessä.

Lukutaitotyötä koordinoivat paikalliset pipliaseurat yhteistyökumppaneinaan kirkot ja paikallishallinto. Yhteistyössä SIL International Afrikan alueen kanssa koulutetaan 800 opettajaa, jotka puhuvat vähemmistökieltä äidinkielenään. Kullekin maalle on nimetty lukutaitotyön konsultti, joka ohjaa ja arvioi työn edistymistä omalla alueellaan.

Lukutaitomateriaalit laaditaan pedagogisesti kunkin kielen ominaislaadusta käsin. Aiheet sidotaan oppilaille tuttuun arjen elämänpiiriin, jolloin ymmärtäminen ja oppiminen on mahdollisimman luontevaa.

Naisten lukutaito vaikuttaa perheen ja koko yhteisön hyvinvointiin.

Jumala lahjanne siunatkoon!

Ehdotus yleiseen esirukoukseen liitettävästä rukouksesta

Rohkaise Jumala, että yhä useampi nainen ja tyttö Etiopiassa, Keniassa, Malawissa, Namibiassa ja Tansaniassa lähtisi opintielle.  Anna mahdollisuus täysivaltaisuuteen ja selviytymiseen yhteiskunnassa kirjainten keskellä. Pura esteitä ja anna voimia perheille lähettää lapset kouluun ja vahvista hyvän kierrettä. Siunaa oppilaat ja lukutaito-opettajien työ. Ole myös läsnä onnistumisen hetkissä ja ilossa omankielisen raamatunluvun äärellä. Kanna eteenpäin sitä vahvuutta, jonka näemme äidissä, kun hän pystyy lukemaan lapsensa lääkkeen reseptin. Ensimmäisen itsekirjoitetun tekstiviestin sanoihin latautuu toivo, toinen mahdollisuus. Tee tämä todeksi ja meistä sen mahdollistajia.
Aamen

Pipliaseura julkaisee Hyvän Paimenen sunnuntain saarnanjuuren maaliskuussa 2020. Tekstin kirjoittaa pastori ja Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka.