AJANKOHTAISTA, YLEINEN |

Ihmisiä Lähi-idässä -vuositeemamateriaali 2020

Ihmisiä Lähi-idässä -vuositeemamateriaalin kansikuvan tyttö

Pipliaseuran vuositeemana tänä vuonna on Ihmisiä Lähi-idässä. Teemamateriaali vie tutustumaan israelilaisiin, palestiinalaisiin, arabi-israelilaisiin ja egyptiläisiin, Raamatun maihin ja tapahtumapaikoille. Näillä alueilla kristityt ovat eläneet ja toimineet Jeesuksen ajoista alkaen.

Uutisten luoma kuva Lähi-idästä on täynnä uhkakuvia ja vastakkainasettelua. Kuitenkin kaiken keskeltä löytyy myös toivon pilkahduksia. Näistä kertovat Lähi-idän pipliaseurat itse tuoreessa aineistopaketissa. Niiden ohjelmissa toivon, rauhan ja sovinnon lisääminen lapsille, nuorille ja perheille on keskiössä.

Me kaikki, muslimit, palestiinalaiset, juutalaiset ja kristityt olemme Jumalan lahja. Emme ole uhka toisillemme. Ihmiset ovat samanarvoisia. Tärkeää ei ole meidän taustamme, vaan se, keitä me olemme. Olemme kaikki Jumalan kuvia ja Jumalan rakkauden kohteita.
– Dina Katanacho, Arabi-Israelin Pipliaseuran pääsihteeri

Kesäkuussa totetulla aineistomatkalla paikalliset työtoverit kertoivat, mitä heille tuli mieleen seuraavista sanoista:

Sovinto: Tapa rakentaa hyvä suhde elämään yhdessä toisten kanssa. Kaunis näky, unelma ja päämäärä, johon pyrimme.

Toivo: Asia, jota kipeästi kaipaamme. Teemme työtä toivottomuutta kokevien ihmisten keskellä. Haluamme tuoda heille toivoa. Olosuhteet eivät välttämättä muutu, mutta Jumala voi antaa toivon.

Rauha: Hepreaksi shalom tarkoittaa kokonaisvaltaista vakauden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin tilaa.

Aineistopaketti seurakunnille

Ihmisiä Lähi-idässä -aineistopaketti lähetetään seurakuntiin lähetys- ja kansainväliseen työhön ja nuorisotyölle. Järjestämme myös koulutuksia materiaalin hyödyntämiseen. Toivomme vuositeemamateriaalin tulevan monipuoliseen käyttöön. Muistitikulta löytyy artikkeleihin liittyviä videoita, kuunnelmia ja työskentelyjä. Materiaalin avulla voi valmistaa Lähi-itä -aiheisen tapahtuman, rippikoulutunnin, lähetysillan, piirin, kerhon tai esitellä kirkkokahveille kokoontuneelle kansalle jonkun näkökulman Lähi-idän Pyhiin maihin.

Aineisto julkaistaan Nuori2020 valtakunnallisilla kasvatuksen ja nuorisotyön päivillä. Materiaali on ladattavissa myös Pipliaseuran verkkosivuilla.

Lue lisää

Ihmisiä Lähi-idässä -vuositeemamateriaali 2020
Ihmisiä Lähi-idässä -vuositeemakoulutukset

Lahjoita

Lahjoita Betlehemin lapsi -ohjelmaan