Pohja
1,5 dl kaurajauhoa tai kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhoa
200 gr tuoretta tai kuivattua taatelia
0,5 tlk kanelia
0,5 tlk kardemummaa
1/4 tlk vuori-, ruusu- tai merisuolaa
1–2 rkl vettä
Liota kuivattua taatelia tilkassa vettä pari tuntia. Voit korvata osan taateleista rusinoilla tai viikunalla.
Mantelijauhojen sijaan voit käyttää mantelijauhoja ja pekaanipähkinöitä yhteensä 2 dl.
Täyte
3,5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl mantelijauhetta
1-2 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta, -uutetta tai 1 vaniljatangon siemenet
1,25 dl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
150–200 gr puolukkaa
Hitunen vuori-, ruusu- tai merisuolaa
Jauha pähkinät hienoksi jauheeksi. Liota sitten pienessä määrässä vettä jääkaapissa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Voit lisätä veteen myös puristettua sitruunamehua, mutta varo, ettei nestettä tule liikaa.
Kookosöljyn sijaan voit käyttää kaakaovoita ja kookosöljyä yhteensä 1,25 dl.