Julkaisut

Nämä kaikki julkaisut myös Piplia -sovelluksessa.

Tunteellinen työmatka

Tunteellinen työmatka -podcast on työmatkan pituista puhetta tunteista.

Pastori Ulla Oinonen ja pastori, paripsykoterapeutti Juha Petterson pohtivat tunteita ja niiden merkitystä. Jokainen jakso keskittyy yhden tunteen ympärille ja siihen mitä on olla ihminen.

Tunteet ovat automaattisia. Niitä ei voi valita. Jos ymmärtää tunteita, ymmärtää itseään, muita ihmisiä ja myös Raamattua. Mikä sinua pohdituttaa eniten rakkaus, pelko, häpeä, uhrautuvaisuus, nautinto, luottamus vai viha?

Kuvassa mies ja nainen


#rauha

Tämä materiaali kertoo rauhasta ja rauhattomuudesta. Jokainen meistä tekee matkaa rauhaan – joku kaipaa sisäistä rauhaa ja tasapainoa, toinen sopua läheisten kanssa, kolmas kaipaa maailmanrauhaa kuohuvan maailman keskellä. Kutsumme sinut pohtimaan yhdessä kirjoittajien kanssa, millaisia eväitä Raamattu antaa rauhan rakentamiseen.


Elämä pyhiinvaelluksena

12 kirjoittajaa ja 12 Raamatun mietiskelyharjoitusta ovat matkakumppaneita arkisen elämän pyhiinvaelluksella. Ne auttavat pysähtymään ja kuuntelemaan. Ne kuljettavat välillä ulos luontoon ja lähiympäristöön. Ne saattelevat rukoillen katselemaan omaa elämää pyhiinvaelluksena.


Luonto, raamattu ja sinä

Ympäristöasioiden painoarvo on ratkaisevasti muuttunut viime aikoina. Luonto on täynnä kauneutta ja monimuotoisuutta. Samalla silmiemme eteen avautuvat mittavat ympäristötuhot ja ilmastomuutokseen liittyvät haasteet. Pastori, ympäristöntutkija TT Panu Pihkalan lukuohjelma Luonto, Raamattu ja sinä avaa Raamatun runsaita aarteita peiliksi toivon ja epätoivon välisen jännitteen keskellä eläville.